Днес, с оглед на увеличаването броя на заразените случаи,  и Европейската

...
Днес, с оглед на увеличаването броя на заразените случаи,  и Европейската
Коментари Харесай

Ваксиниране срещу COVID-19: препоръка за втора бустерна доза за хора на възраст над 60 години и уязвими лица

Днес, предвид на увеличението броя на инфектираните случаи,  и Европейската организация по медикаментите (EMA) предложиха втора бустерна доза иРНК ваксини против COVID-19, изключително за хората на възраст над 60 години и за всички, изложени на висок риск.

Тези бустерни дози могат да се ползват минимум четири месеца след миналата доза, като необикновен приоритет се слага върху тези жители, които са получили последния си бустер преди повече от шест месеца. Понастоящем позволените ваксини не престават да бъдат доста ефикасни за понижаване на обвързваните с COVID-19 хоспитализации, съществени болести и смъртни случаи в подтекста на нововъзникващи разновидности на ковид.

Европейският комисар по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакиду съобщи: „ Ваксините ни против COVID-19 работят и оферират добра отбрана против съществени болести и хоспитализация. Тъй като случаите и хоспитализациите се усилват още веднъж с навлизането ни през летния интервал, приканвам всички да се имунизират и да получат бустерна доза допустимо най-скоро. Няма време за губене. Призовавам страните членки да вкарат неотложно вторите дози за всички хора на възраст над 60 години и за всички уязвими лица. Настоятелно приканвам всички отговарящи на изискванията жители да се явят пред пунктовете и да се имунизират. По този метод се защитим себе си, нашите близки и уязвимото население. “

Контекст

През и двете здравни организации на Европейски Съюз предложиха лицата на възраст над 80 години да бъдат имунизирани с втори бустер. По това време обаче организациите означиха, че може да е належащо да се обмисли втора бустерна доза и за хората на възраст 60—79 години и уязвимите лица на всякаква възраст при положение на увеличение на инфекциите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР